“Saya tak sabar nak tengok dia senyum” – Tum0r Pada Mulut Adik Ainul Berjaya Dibuang Lepas Pembed4han Lebih 5 Jam

Allahuakhbar! Penantian seluruh rakyat Malaysia akhirnya terjawab. Adik Ainul Mardhiah yang berusia sembilan bulan akhirnya berjaya dibed4h semalam di hospital tempatan di London.

Menurut NST, tumor yang semakin membesar sejak adik Ainul lahir hingga mencecah berat 200g berjaya dibuang oleh sekumpulan pakar bed4h dan anestetik yang diketuai oleh Profesor David Dunaway, ketua Craniofacial di hospital tempat Ainul ditahan selepas tiba pada 24 Mei lalu.

Salah seorang dari empat pakar bed4h, Juling Ong berkata, tum0r itu dapat dikeluarkan seperti yang mereka jangka.

Sumber: NST

Pembed4han ini berjalan lancar. Malah, lebih baik dari apa yang kami rancang.”

“Tak banyak pend4rahan dan sepanjang pembed4han, dia (Ainul) berada dalam keadaan baik dan stabil. Dia mempunyai tum0r yang besar dan ini merupakan pembed4han yang besar.”

Tambah Juling lagi, tum0r yang dihidapi oleh adik Ainul ini sebahagiannya mempunyai k4nser dan sebahagian lagi tidak.

“Sekarang kami hanya perlu berikan dia keselesaan dalam Unit Rawatan Rapi dan biarkan dia dan luk4nya sembuh sebelum kami periksa dia semula beberapa minggu dan beberapa bulan lagi untuk lihat jika tum0r ini akan tumbuh semula.”

Bukan tu saja, Ainul akan diberikan banyak ub4t tahan s4kit untuk membantu Ainul tahan diri sepanjang proses penyembuhan ini.

Macam yang korang tahu, selain dari bantuan semua rakyat Malaysia, Dr. Amalina juga merupakan antara penyumbang terbesar yang memungkinkan pembed4han ini untuk berjaya.

“Tanpa Dr. Amalina, kami takkan tahu pasal kes ni dan tak lupa juga dengan bantuan rakyat Malaysia yang membuatkan pembed4han ini mampu dijalankan. Malaysia Boleh.”

Kalau korang nak tahu, Dr. Amalina turut sama berada di dewan bed4h sepanjang pembed4han ini dijalankan dan sempat memberikan komen sebelum dia bergegas untuk pergi bekerja di hospitalnya.

“Ketika kali pertama saya tengok cerita dan gambar baby Ainul, saya rasa sangat kesian dan cuba sedaya upaya untuk memastikan dia dapat datang ke sini dan pembed4han ini berjalan seperti yang dirancang.

“Saya merasakan Ainul seperti sebahagian dari keluarga saya sekarang dan saya harap rakyat Malaysia terus doakan agar Ainul sembuh dari pembed4han ini.”

Bagi kedua ibu bapa Ainul, Safiuddin dan Erwani, dah tentulah tak boleh nak bayangkan bagaimana lega dan bersyukur bila dapat tahu tum0r anaknya ini berjaya dikeluarkan.

“Kami sangat bersyukur kerana masih diberikan peluang untuk menjadi ibu bapa Ainul dan tak sabat untuk menjaganya dan bermain dengannya seperti bayi normal yang lain.”

Bila saya tengok mukanya buat pertama kali selepas pembed4han, dia sangat cantik. Macam baru lahir. Ainul seperti lahir semula.” – Safiuddin

Saya cuma nak tengok dia senyum semula bila dia bangun nanti.” – Erwani

Safiuddin dan Erwani berterima kasih kepada rakyat Malaysia atas bantuan yang diberikan dan mengharapkan agar kita semua terus doakan agar kesihatan Ainul bertambah baik.

Alhamdulillah. Admin doakan Adik Ainul cepat sembuh dan dapat membesar seperti kanak-kanak lain. Aminnn

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Beritasemasa

 

Kredit  : LobakMerah

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*