Wahai Wanita Janganlah Takut Menikah Dengan Lelaki yang Miskin Harta. Sesudah Menikah Allah SWT Akan Membuka Pintu Rezeki Yang Tak Disangka…

Janganlah Takut Menikah Dengan Lelaki Yang Miskin Harta – Wahai ukhti, janganlah takut bila menikah dengan lelaki yang miskin harta, lantaran harta dapat dicari bersama setelah menikah.

Namun takutlah menikah dengan lelaki yang miskin iman serta tanggung jawab, kerana hal itu boleh membuatmu akan ters3ksa di dalam rumah tanggamu nantinya.

Percayalah, waktu kita menikah, Allah SWT bakal membukakan pintu-pintu rezeki dengan mudah, yang datangnya dari suami atau mungkin isteri.

Allah SWT Berfirman : ” Serta kawinkanlah orang-orang yang sendirian di antara anda, serta orang-orang yang layak (menikah) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki serta hamba-hamba sahayamu yang wanita. Bila mereka miskin Allah bakal memampukan mereka dengan karunia-Nya, serta Allah Maha Luas (pemberian-Nya) lagi Maha Tahu. ” (QS. An-Nur : 32).

Yakinlah, selama kita beriman serta bertaqwa dijalan Allah, jadi begitu mudah bagi-Nya untuk mengabulkan semua doa-doa anak Adam, yang tengah meminta diberkati kerana sudah menyempurnakan separuh Agamanya.

Memang tidak dinafikan waktu awal menikah perlengkapan rumah belum kita miliki. Bahkan juga rumah juga masih menyewa serta kenderaan bersaiz kecil sahaja.

Teruslah bersukur, serta teruslah doakan kebaikan untuk dia. Kerana mungkin saja saat ini Allah berikan kita hidup serba sederhana, boleh jadi besok, lusa, atau mungkin nanti, Allah SWT kirim berbagai kemudahan untuk dia memperoleh rezeki yang lebih banyak.

Tidak ada yang susah untuk Allah merubah rezeki seseorang.

Percayalah, kalau harta kekayaan, gelaran, pangkat jabatan serta kejayaan didunia hanya sementara. Semua itu bakal selesai sewaktu kita berbaring di atas liang lahad serta tertutup tanah.

Kebahagiaan yang sesungguhnya iaitu waktu kita bersabar semasa didunia serta bersukur waktu kita dikumpulkan dengannya di Syurga-Nya yang sudah lama dirindukan.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Islamik Info

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfoMedia

 

 

Sumber : Myinfoharian

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*