“Gi Terjun Bangunan Lah Ko, Heret Sekali Telinga Gajah Tu..” – Datuk Ramli MS Bahan Balik Jihan Muse & Nabil

Pada konsert separuh akhir Gegar Vaganza musim kelima (GV5) yang lalu, telah menyaksikan 6 orang peserta telah dipilih untuk berentap di konsert akhir. Salah satunya adalah, penyanyi legenda, Zamani.

Pemilihan Zamani telah mengundang reaksi negatif dari netizen kerana persembahannya yang bermasalah. Pada malam itu juga, juri tetap, Datuk Ramli MS atau lebih mesra dipanggil Tok Ram dilihat enggan memberi komen persembahan pertama Zamani.

Hal ini telah mengundang rasa tidak berpuas hati di kalangan peminat fanatik Zamani, sehinggakan ada yang memberi amaran kepada Tok Ram di ruangan komen akaun Instagramnya.

Sedar akan amaran itu, nampaknya Tok Ram tidak menunggu lama untuk membidas. Dia membalasnya dengan kata-kata yang tidak kurang pedasnya.

Ternyata, peminat meletakkan harapan yang tinggi kepada Zamani untuk bergelar juara GV5. Selain Zamani, peringkat akhir GV5 turut memperlihatkan lima lagi peserta mara iaitu Amelina, Noryn Aziz, Dia Fadilla, Maya Ruslee dan duo berkumpulan Billy Zulkarnain.

Entri Datuk Ramli Ms tersebut telah mendapat reaksi bukan sahaja dari peminat malah juga dari rakan-rakan artis lain.

@syafieq_ayman .fik lain kali borong kain yg nk beli.designer lain pun beli tempat yg sama.sib baik sya pakai dulu.nabil nganjing n sangup suh amik gambor.🤣🤣🤣.mekaseh gak @azrul_rafie gambor.fixel cun.//move on..xyah nk ngate2.kita duk senegara.angap la yg masuk sini semua jiran kita..kena delete page nuraka tu..☺☺😗😗😗😗

Begitulah kapsyen Tokram sambil berkongsi gambar beliau mengenakan suit berwarna perak.

Namun apa yang lebih menarik adalah bukan sahaja komen Tok Ram yang carut peminat Zamani, tapi apabila pengacara Jihan Muse yang turut berbalas komen dengan Tok Ram.

Komen Jihan Muse itu telah buat netizen ketawa pecah perut. Namun Tok Ram tidak menunggu lama untuk membalas gurauan Jihan Muse itu.

Hahaha setepek kena Jihan Muse bila Tok Ram pula balas komen, bukan setakat Jihan dengan Nabil sekali kena bahan dengan Tok Ram.

Jom baca apa komen netizen di bawah

1) liyanzm._Hensem ah tok ram mlm tdi apapun tq sebb bagi @zamanislam_official ke final n all of finalis gv5 yg lyak ke final

2) tokram_ramlims@malissa_mohd xmarah pun..apooo..bejuta org tengok sya kena hamput gan 2ekor tu tiap mingu.buat dek je..

3) chengmai8888Sedih dia org kutuk tok ram sebab dato terlajak laris Tak ada.its ok tok ram be your self jgn nak senangkan hati orang je.ada Je salah di Mata diorg.good job took ram@tokram_ramlims

4) harlina8542Semakin hari i semakin suka la Kat tok ram ni @tokram_ramlims .stylo je. Ibu Kathy pls convey my regards Kat tok ram ni.

5) nour_aiesyazramli, Do u rmbr Mas peserta AF2? I wonder how Mas AF2 doing now in Sabah. She sells satay to tampung hidup keluarga dia. Yeah, masa itu u jd pengetua nya.

6) jihanmuseSuit mcm wallpaper rumah nabil

7) norlin14Same pattern langsir umah saye Tokram..dh 3thn pakai..tp langsir saye warna merah..tgk warna silver ni cantik plak..thn dpn mintak laki saye @chikoshah blanje warna silver la.

8) mohd_aizzat@tokram_ramlims sy tgk gv ni sbb suke tok slalu melawak dgn @nabilzira n @jihanmuse melekek lekek tgk tok sempoi jeee walaupn berjuta org dok tgk tok kne bahan tiap mggu

9) jihanmuse@nine.mike kot kot menang gv ni boleh lah teman tokram melawat istana kunyit. Kan tok?

10) tokram_ramlims@jihanmuse wah.gi terjun bangunan la ko jihan.heret skali telinga gajah tu.

11) atiraaufaAbg zamani nyanyi lagu di matamu best sgt.sampai ke hati.lagu dekat padamu pun best jgk.cuma lagu pertama ada kesilapan teknikal.klu xde kesilapan teknikal mesti abg zamani dpt top 3 kan dato masa semi final. Hope abg zamani dpt jadi juara gegar vaganza @tokram_ramlims

12) rohayatienordin@tokram_ramlims kat umah pkai tshirt pun handsome dkat dapur kita tgk inspirasi hlive ke apa ntah nama dia….sjak kena sapik ni lain mcm bgaya btl…mana x @nabilzira dgn @jihanmuse bahankan aje….

13) marrrdyiamemey@tokram_ramlims makin lama makin suka pulak dengan tok ram ni..Walaupon tok ram selalu kena bahan dgn budak 2 org tu.. Tapi tok ram tetap helokk di mata kami

VIDEO :

Sumber : Instagram Ramli MS

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Islamik Info

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfoMedia

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*