Zizie menanti hari…

PELAKON Khaty Fauziah menafikan anak perempuannya yang juga aktres Zizie Izette, 39 sudah selamat melahirkan bayi kembar lelaki, hari ini.

Sebelum itu ada kenalan terlebih dulu menghantar ucapan tahniah kepada Zizie dan suami kerana sudah melahirkan anak kembar lelaki, membuatkan sebahagian peminat keliru dan turut mengikut dan melakukan perkara sama.

Khaty ketika dihubungi berkata, berita mengatakan Zizie sudah bersalin adalah tidak betul kerana anak perempuannya itu dijangka melahirkan bayi kembar pada awal Januari tahun depan.

“Belum lagi. Berita itu tidak betul. Saya kini berada di Melaka.

“Lebih baik menghubungi Zizie bagi mendapatkan maklum balas mengenai perkara ini,” katanya ringkas.

Bagaimanapun usaha Harian Metro mendapatkan reaksi Zizie gagal apabila dia tidak menjawab panggilan telefon mahupun pesanan applikasi WhatsApp.

Sementara itu, pelakon Shaheizy Sam dihubungi menjelaskan kakaknya pernah membuat perancangan untuk bersalin awal.

“Daripada apa yang saya tahu Zizie sepatutnya melahirkan bayi kembar pada pertengahan Januari tapi sebelum itu dia pernah bercadang bersalin awal sempena ulang tahun kelahirannya,” katanya.

Dalam pada itu, Zizie menerusi akaun Instagram peribadinya semalam berkongsi gambar keadaannya kini memasuki sembilan bulan serta penambahan berat badan secara mendadak.

“Mak siapa la ini. Besarnya oooii. Ukuran pinggang (50) dan berat badan hampir 90 kilogram.

“Saya tahu saya kini naik berat badan dengan mendadak tetapi saya tidak bimbang asalkan bayi dalam kandungan sihat. Dalam pantang nanti kena jaga baik-baik.

“Saya sudah bersedia daripada sudut mental. Insya-Allah.

“Masa untuk mendaftar ke hospital. Bayi bakal lahir tidak lama lagi. Terima kasih semua atas doa dan ucapan,”katanya.

Zizie mendirikan rumah tangga bersama Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin, 58, pada 2009.

 

Sumber: Harian Metro